تولید برق

ساخت وبلاگ

ژنراتور برق چیست و انواع ژنراتور؟

ژنراتور برق دستگاهی است که نیروی الکتریسیته و برق تولید کرده و از قطع فعالیت های روزانه یا اختلال در عملیات کاری پیشگیری می کند. ژنراتورها به شکل های فیزیکی و الکتریکی برای کاربردهای مختلف در دسترس می باشند. انتخاب بهترین ژنراتور برق مورد نیاز کاری پیچیده بوده و نیاز به عملیات محاسباتی دقیق دارد و می بایست توسط کارشناس مربوطه صورت گیرد تا با صرف معقول ترین هزینه، بیشترین کارایی عاید مصرف کننده گردد. در ادامه به ارائه اطلاعات در مورد ژنراتور می پردازیم تا با آشنایی کامل از این محصول بهترین انتخاب را در این زمینه داشته باشید.1. موتور

این قسمت حیاتی ترین بخش دیزل ژنراتور است و تمام توان مکانیکی که دیزل ژنراتور برای حرکت می خواهد تامین می کند. موتور در دیزل ژنراتور باید بسیار دقیق انتخاب شود. زیرا توان مکانیکی که یک موتور تامین می کند، می تواند توان الکتریکی خروجی ژنراتور را مشخص کند و به این وسیله قدرت الکتریکی برای استفاده از دیزل ژنراتور بدست می آید. در انتخاب موتور دیزل ژنراتور موارد دیگری همانند میزان صدای تولیدی ژنراتور و میزان حجم محفظه سوخت نیز مهم هستند که باید به آن ها توجه نمود.

موتورهای دیزلی برای راه اندازی و تولید توان، نیاز به توان الکتریکی دارند. از این رو در اکثر موارد از منبع تغذیه که ولتاژ مستقیمی (DC) در حدود 12 تا 24 ولت را تولید می کند، برای راه اندازی موتور استفاده می شود. این منبع تغذیه می تواند خود موتور الکتریکی یا تعداد باتری باشد که این میزان ولتاژ را تامین می کند.

2. ژنراتور

ژنراتور برق قلب تپنده تولید توان الکتریکی دیزل ژنراتور است که انرژی اولیه خود را از موتور گرفته و تولید برق می کند. نوع ژنراتور بر حسب نیاز ما تعیین می شود. برای مثال برای تولید توان بالا نیاز به ژنراتور القایی داریم. ساختمان ژنراتور اعم ازنوع سیم پیچی روتور و استاتور و جریان تحریک آن، تعیین کننده نحوه عملکرد دیزل ژنراتور است.

3. سیستم سوخت

تانک سوخت معمولا ظرفیت کافی برای حفظ کارکرد 6 تا 8 ساعت را بطور متوسط دارد. در مورد واحدهای کوچک موتور ژنراتور، تانک سوخت قسمتی از پایه ژنراتور شده است. برای کاربردهای تجاری، ممکن است لازم باشد تا بطور مستقیم باشد و روی تانک سوخت خارجی نصب شده باشد.همچنین امروزه تکنولوژی ژنراتورهای ابررسانا بسیار مورد توجه است، انتظار می‌رود با گسترش این تکنولوژی در ژنراتورهای آینده، ظرفیتهای بالاتر در حجم کمتر قابل دسترسی باشند. ژنراتورها:ماشین هایی هستند که انرژی مکانیکی را از محرک اصلی به یک توان الکتریکی در ولتاژ و فرکانس خاصی تبدیل می‌نماید.

کلمه سنکرون به این حقیقت اشاره دارد که فرکانس الکتریک این ماشین با سرعت گردش مکانیکی شفت قفل شده است، ژنراتورسنکرون برای تولید بخش اعظم توان الکتریکی در سرتاسر جهان به کار می‌رود.

دو اصل فیزیکی مرتبط با عملکرد ژنراتور‌ها وجود دارد. اولین اصل فیزیکی اصل القائی الکترومغناطیسی کشف شده توسط مایکل فاراده دانشمند بریتانیایی است. اگر یک هادی در یک میدان مغناطیسی حرکت کند یا اگر طول یا حلقه‌ی القائی ساکنی جهت تغییر استفاده شود. یک جریان ایجاد میشود یا القاء می‌شود. اگر یک جریان از میان یک کنتاکتور که در میدان مغناطیسی قرار گرفته، عبور کند میدان، نیروی مکانیکی بر آن وارد می‌کند.

تولید برق...
ما را در سایت تولید برق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیوا zheerator بازدید : 371 تاريخ : دوشنبه 22 دی 1399 ساعت: 20:58

1- بررسي و بازديد از ديزل ژنراتور به هنگام کار و اطمينان از عدم وجود صدا و لرزش غير عادي.

2- بررسي و بازديد و کنترل سيستم خنک کننده سيم پيچ ژنراتور.

3- بررسي و بازديد و کنترل سيستم خنک کننده موتور ديزل.

4- بررسي و بازديد از درجه حرارت آب رادياتور و اطمينان از عدم افزايش آن از مقدار مجاز طبق دستور العمل و توصيه کارخانه سازنده.دیزل ها انواع مختلفی دارد مثل : دیزل ژنراتور استامفور و دیزل ژنراتور مکالته و.....

5- بررسي و بازديد از درجه حرارت اگزوز ديزل ژنراتور و اطمينان از عدم افزايش آن از مقدار حداکثر مجاز طبق دستور العمل و توصيه کارخانه سازنده.

6- بررسي و بازديد وکنترل و ثبت لرزش تمام قسمتهاي مختلف و تعيين شده ديزل ژنراتور و اطمينان از عدم افزايش آنها از مقادير مجاز طبق دستورالعمل و توصيه کارخانه سازنده.

7- بررسي و کنترل ولتاژ و جريان خروجي ديزل ژنراتور (هرسه فاز )و اطمينان از متعادل بودن مقادير.

8- بررسي و کنترل ولتاژ و جريان تحريک ژنراتور و اطمينان از نرمال و عادي بودن مقادير (متناسب با ميزان بار ديزل ژنراتور).

9- بررسي و کنترل توان اکتيو و راکتيو ديزل ژنراتور و اطمينان از عدم افزايش آنها از مقادير مجاز (طبق دستورالعمل و توصيه کارخانه سازنده).

10-  بررسي و کنترل و بازديد از فرکانس ژنراتور و اطمينان از عدم افزايش ويا کاهش آن از مقادير مجاز.

11- بررسي و کنترل و بازديد ضريب قدرت ژنراتور و اطمينان از عدم منفي شدن(اثر خازني)ضريب قدرت در مراحل مختلف باردهي ديزل ژنراتور.

کنترل های هفتگی

1- بررسي و بازديد روغن موتور ديزل و اطمينان از مناسب بودن کميت و کيفيت روغن موتور (طبق ساعت کارکرد و دستورالعملهاي فني شرکت سازنده).

2-   بررسي و بازديد از آب رادياتور و اتصالات آن و اطمينان از کافي بودن سطح آب رادياتور و عدم وجود نشتي در اتصالات.

3- بررسي و بازديد از مخرن گازوئيل موتور ديزل و اطمينان از پر بودن آنها و عدم وجود نشتي اتصالات مربوطه.

4-   بررسي و کنترل و بازديد از عدم گرفتگي سطح رادياتور موتور ديزل و تميز نمودن سطح رادياتور با بلوور يا هواي صنعتي (در صورت نياز )

5- بررسي و کنترل و بازديد از عدم نشتي روغن ار قسمتها و قطعات مختلف موتورديزل.

6- تميز نمودن کليه سطوح ديزل ژنراتور بوسيله بلوور يا هواي صنعتي ,پارچه تنظيف ,برس موئي و اطمينان از عدم وجود هر گونه آلودگي.

7-   روشن و بکار انداختن ديزل ژنراتور حداقل دوبار در هفنه و هر بار به مدت 20 دقيقه و کنترل و بازديد از قسمتهاي مختلف ديزل ژنراتور و اطمينان از صخت عملکرد کليه قسمتها.

8-  بازديد و بررسي پمپ روغن موتور ديزل ژنراتور و اطمينان از صحت عملکرد آن.

9-  بازديد و کنترل و بررسي از وضعيت باطريهاي ژنراتور و اطمينان از مناسب بودن وضعيت آنها.ساختمان دیزل ژنراتور

دیدگاه های کلی در طراحی ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری :

در طراحی ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری پست علاوه بر درنظر گرفتن محل و ابعاد بازشوها و چگونگی ورود هوای مورد نیاز و خروج دود حاصل از دیزل ژنراتور ، پارامترهای شهری از قبیل ایجاد سر و صد ا و اقلیمی و همچنین همجواریها در طرح معماری از اهمیت ویژ های برخوردار است.

جایابی ساختمان دیزل اضطراری در محوطه پست :

در تعیین محل ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری عوامل ذیل تعیین کننده می باشند.

1-فاصله ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری از ساختمان کنترل.

ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری می بایست ضمن رعایت همجواری دارای فاصله مناسب با ساختمان کنترل و تابلوهای موجود در آن بوده و محل ساختمان به نحوی انتخاب شود که ضمن کاهش طول کابل کشی ها ، لرزش ، دود و صدای حاصل از کار دیزل در ساختمان کنترل در حد قابل قبول و در دامنه آسایش(مطابق با استانداردهای بین المللی ) باشد.

2-فاصله ساختمان دیزل ژنراتور با تجهیزات محوطه پست.

ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری می بایستی به نحوی در محوطه پست قرار گیرد که فاصله کافی را با محوطه نصب تجهیزات دارا باشد تا علاوه بر رعایت مسائل ایمنی ، آلودگی ناشی از دود خروجی دیزل نیز تاثیری بر تجهیزات نداشته باشد. در این خصوص می بایستی مسیر باد غالب در محل پست مشخص گردد.

3-تعیین مکان مناسب ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری.

از دیدگاه مسائل معماری و همجواری ها با فضای اطراف دقت کافی در تعیین محل ساختمان دیزل اضطراری بایستی انجام گردد.

4-دسترسی مناسب به ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری.

محل ساختمان دیزل ژنراتور اضطراری می بایستی به نحوی تعیین گردد که از ساختمان کنترل و محوطه نصب تجهیزات پست دسترسی مناسبی به آن وجود داشته باشد.

 

 

تولید برق...
ما را در سایت تولید برق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : شیوا zheerator بازدید : 344 تاريخ : يکشنبه 7 دی 1399 ساعت: 4:30